Årets Boligsociale Ildsjæl støtter lokale unge

5. januar 2017 | Årets Boligsociale Ildsjæl, Frydenlund, Pressemeddelelse

Abdi-Rahman Mahmud Iidle er vinderen af prisen som Årets Boligsociale Ildsjæl. Han bliver hædret for sit store lokale engagement i Frydenlund. Iidle vinder prisen for sit initiativ og drive i foreningen Leg og Lær, hvor han er tovholder for en yderst velfungerende og velbesøgt lektiecafe i Frydenlund, samt igangsætter af aktiviteter for børn og unge i området.

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune uddelte prisen som Årets Boligsociale Ildsjæl 2016 ved Det Boligsociale Fælles-sekretariats nytårskur. Han lægger vægt på, at Iidle er en enorm vigtig ressource for Frydenlund og har en kæmpe betydning for rigtig mange mennesker – særligt de unge: ”Han arbejder visionært og energisk for at få de unge til at tro på sig selv og udleve deres ambitioner og drømme – også når det er svært.”

Leg og læring

Iidle brænder for at støtte de unge, så de kan blive integreret i samfundet: ”Da jeg kom til Danmark, fik jeg ikke nogen støtte i at blive integreret, så det er noget, jeg har selv kæmpet for og lært rigtig meget af. Børnene skal ikke opleve det samme som mig. Derfor vil jeg gerne hjælpe dem, mens de er små, med bedst muligt at blive integreret.”

Foreningen Leg og Lær hviler i høj grad på Iidles lange engagement som formand. To gange om ugen afvikler foreningen lektiecafé, hvor der del-tager omkring 20 – 30 børn hver gang. Mange af børnenes forældre deltager også, og Iidle står altid til rådighed i forhold til råd og vejledning omkring skoleliv, men også i forhold til andre udfordringer i relation til familieliv, opdragelse og arbejdsliv.

I forlængelse af lektiecaféen inviterer Iidle flere gange årligt forældrene til Frydenlund Fælleshus til foredrag. Oplæggene arrangeres i samarbejde med det lokale boligsociale arbejde og byder på faglige oplæg målrettet forældre, der ønsker mere viden om børneopdragelse, skolesamarbejde og uddannelsesmuligheder.

En lærer ud over det sædvanlige

Bedømmelsesudvalget, der har valgt, hvem af de tre nominerede, der skulle have prisen var benovet over, hvordan Iidle, der til daglig arbejder som folkeskolelærer, også udlever lærergerningen i sit frivillige virke: ”Han viser det helt grundlæggende gode i lærergerningen: Han er engageret i børnene og vil dem.”

Bedømmelsesudvalget sagde også, at med en lærer som Iidle, ville de ønske, at deres egen børn gik i hans skole. Bedømmelsesudvalget kan også lide, at Iidle er rodfæstet og ikke blot en ild-sjæl, der starter en ild og så er videre: ”Iidle er vedholdende og arbejder organisatorisk og visionært. Hans projekt har taget lang tid at bygge op, og han bruger det rum, som er tilgængeligt for alle, hvor man kan bygge videre på de institutioner, der findes.” Det gav også stor anerkendelse, at Iidle ikke kun er der for sit eget projekts skyld, han bygger også bro og bakker op om andre gode ting, der sker i lokalområdet.

Vellidt og værdsat i området

Det er Pernille Amir Shahi, som er teamleder i Frydenlunds boligsociale indsats, der har indstillet Iidle til Årets Boligsociale Ildsjæl: ”Iidle gør hver dag en kæmpe forskel for områdets beboere, og er hver dag med til at gøre Frydenlund til et endnu bedre sted at bo.” Pernille Amir Shahi er begejstret for, at Iidle bliver anerkendt for sit store lokale engagement: ”Iidle er fantastisk vellidt og værdsat i området af både børn, unge og voksne – på tværs af alder og etnicitet. Han er yderst værdsat blandt interne og eksterne samarbejdspartnere og fortjener i høj grad at vinde prisen som årets ildsjæl.”

Tre stærke ildsjæle var nomineret til prisen

Uddelingen af prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl sker for at gøre opmærksom på og hylde de mange ildsjæle, der er i byens udsatte boligområder. Den uddeles til en eller flere frivillige, der har gjort en afgørende forskel i deres boligområde gennem året. Det kendertegner alle de nominerede, at de går foran og er til inspiration for alle i boligområdet. Derfor blev alle nominerede også anerkendt på Det Boligsociale Fællessekretariats nytårskur. Det er niende gang, at Det Boligsociale Fællessekretariat uddeler prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl. Prisen er på 3.000 kr., som er doneret af Arbejdernes Landsbank.

De andre nominerede

Abdinasir Jama

Abdinasir Jama

Gellerup - Toveshøj

Abdinasir er en meget aktiv og engageret beboerdemokrat. Han er også en foreningsmand med visioner, der kommer til udtryk gennem hans utrættelige arbejde på at fremme koordinering mellem foreninger, boligsociale planer og kommunale instanser for lokalområdets fremme.

Peter Fredberg

Peter Fredberg

Viby Syd

Peter, som er pensioneret bankrådgiver, har hjulpet mange beboere med deres økonomi gennem hjælp til at forstå deres privat-økonomi, få lavet budget, forskudsopgørelser og meget mere.

Se video fra overrækkelsen

Medieomtale af Årets Boligsociale Ildsjæl

TV2 Østjylland: