Presseudklip – Artikel fra Århus Stifttidende:

Det boligsociale arbejde i Gellerup sættes på pause

1. oktober, 2017 | Gellerup-Toveshøj, Medieomtale

Den nuværende boligsociale helhedsplan for Gellerup og Toveshøj udløber til nytår, og det er ikke lykkedes at komme i mål med en ny. I bedste fald kan nye boligsociale initiativer sættes i gang til sommer.

Når 2017 bliver til 2018 lukker Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune ned for de boligsociale aktiviteter i Gellerup og Toveshøj.

Den nuværende boligsociale helhedsplan, der gik i luften samtidig med den fysiske helhedsplan 1. januar 2014, udløber 31. december i år. Det er ikke lykkedes at køre et afløsende projekt i stilling, og derfor er de 15 medarbejdere i det boligsociale sekretariat opsagt fra årsskiftet, og de igangværende projekter lukker ned.

Ærgerligt, synes næstformand i Gellerupparkens afdelingsbestyrelse, Abdinasir Jama Mohamed.

– Der er et stort behov for, at der sker noget socialt arbejde i området. Og vi kan se, at det har påvirket området positivt. Flere unge og voksne er kommet i beskæftigelse, og mange, især kvinderne, er kommet ud og mødes i grupper, til workshops eller andre aktiviteter, siger han.

Afdelingens udgifter til hærværk er dalet de seneste år, og det har det boligsociale arbejde også haft indflydelse på, mener Abdinasir Jama Mohamed.

Læs hele artiklen på Århus Stifttidendes hjemmeside.