Uddelingen af prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl sker for at gøre opmærksom på og hylde de mange ildsjæle, der er i byens udsatte boligområder. Den uddeles til en eller flere frivillige, der har gjort en afgørende forskel i deres boligområde gennem året. Det kendertegner alle de nominerede, at de går foran og er til inspiration for alle i boligområdet.

Vinderen af prisen vil blive offentliggjort af borgmester Jacob Bundsgaard på Det Boligsociale Fællessekretariats nytårskur torsdag den 4. januar. Prisen er på 3.000 kr., som er doneret af Arbejdernes Landsbank. Til nytårskuren vil alle de nominerede ildsjæle blive anerkendt. Det er tiende gang, at Det Boligsociale Fællessekretariat uddeler prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl.

 

Abdinasir Jama

Abdinasir Jama

Gellerup-Toveshøj

Abdinasir Jama har været frivillig over 16 år, hvor han har styrket Gellerup-Toveshøj indenfor de områder han brænder for: Medborgerskab, fælleskab, bro­bygning og beboerinddragelse.

Byt Til Nyt frivillige

Byt Til Nyt frivillige

Elstedhøj

Byt Til Nyt har nu eksisteret i tre år, og drives udelukkende af en gruppe faste frivillige, til glæde og gavn for mange familier i Lystrup og omegn. De frivillige står for alt i Byg Til Nyt.

Ilham Mohamed

Ilham Mohamed

Gellerup-Toveshøj

Ilham har været aktiv frivillig i rigtigt mange år og er lidt af en blæksprutte, hun er formand i FamilieNetværk, næstformand i afdelingsbestyrelsen, bydelsmor, Samvirket og er meget aktiv i mange mærkesager.

Faten El-Youssef

Faten El-Youssef

Bispehaven

Faten El-Youssef er en rollemodel for andre kvinder i Bispehaven. Hun driver på frivillig basis en stor mor-barn-gruppe, som er et familieforum, hvor børn og forældre er sammen om fællesskab og aktiviteter.

Kenneth Dupont

Kenneth Dupont

Trige

Kennet Dupont har været en af de drivende kræfter i etableringen af Mænds Mødested i Trige, er primusmotor for Trige Filmklub og arbejder hele tiden på at etablere fællesskaber beboerne imellem.

Lennart Hæe

Lennart Hæe

Viby Syd

Lennart Hæe har medvirket til positive forandringer i mange børn og unges liv i Viby Syd gennem årene, hvor han har skaffet mentorer og kontakt­personer, været bisidder i ­kommunen og meget mere.

Liselotte Plesner

Liselotte Plesner

Kvindehuset

Liselotte Plesner har i ti år været koordinator for Kvindehusets lektie­hjælp, der foregår hver søndag i Kvindehuset. Hun har med sin personlighed og dybe engagement sikret at Kvindehuset år efter år har haft et korps af frivillige kvinder.

Mahmoud Halimah

Mahmoud Halimah

Bispehaven

Mahmoud har været med til at skabe det nye projekt Bispe­havens Køkken. Et multikulturelt fælleskøkken der blandt andet skal give unge iværksættere og madglade fra Bispehaven et springbræt til omverdenen.