Uddelingen af prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl sker for at gøre opmærksom på og hylde de mange ildsjæle, der er i byens udsatte boligområder. Den uddeles til en eller flere frivillige, der har gjort en afgørende forskel i deres boligområde gennem året. Det kendertegner alle de nominerede, at de går foran og er til inspiration for alle i boligområdet.

Vinderen af prisen vil blive offentliggjort på Det Boligsociale Fællessekretariats nytårskur torsdag den 5. januar. Prisen er på 3.000 kr., som er doneret af Arbejdernes Landsbank. Til nytårskuren vil alle de nominerede ildsjæle blive anerkendt. Det er niende gang, at Det Boligsociale Fællessekretariat uddeler prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl.

 

 

De nominerede er:

Abdinasir Jama

Abdinasir Jama

Gellerup-Toveshøj

Abdinasir er en meget aktiv og enga­geret beboerdemokrat. Han er også en forenings­mand med visioner, der kommer til udtryk gennem hans utrættelige arbej­de på at fremme koordinering mellem foreninger, boligsociale planer og kommunale instanser for lokalområdets fremme.

Abdi-Rahman Mahmud Iidle

Abdi-Rahman Mahmud Iidle

Frydenlund

Foreningen Leg og Lær hviler i høj grad på Iidles lange engagement som formand. To gange om ugen afvikler foreningen lektiecafé, hvor der del­tager omkring 20 – 30 børn hver gang. Mange af børnenes forældre deltager også, og Iidle står altid til rådighed i forhold til råd og vejledning.

Peter Fredberg

Peter Fredberg

Viby Syd

Peter Fredberg, som er pensioneret bankrådgiver, har hjulpet mange beboere med deres økonomi gennem hjælp til at forstå deres privatøkonomi, få lavet budget, forskudsopgørelser og meget mere.