Trine Niebuhr fik torsdag den 7. januar overrakt prisen som Årets Boligsociale ildsjæl i Det Boligsociale Fællessekretariat. Hun bliver hædret for sit store lokale engagement i Elstedhøj og Lystrup. Trine Niebuhr har et stort hjerte for udsatte, hvor hun bidrager til at flere kan opretholde glæde i hverdagen, der ellers er præget af isolation og sygdom, samtidig med udviser hun et stort engagement inden for det sportslige, sociale og kulturelle.

Indbegrebet af en god nabo
Jette Skive, som er rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune uddelte prisen som Årets Boligsociale Ildsjæl. Hun lagde i sin tale vægt på at Trine Niebuhr er en forgangskvinde for andre beboere i Lystrup: ”Trine Niebuhr er indbegrebet af en god nabo, der altid har øje for andre. Om det er at hjælpe en lokal kræftsyg nabo, bakke op som frivillig eller når Trine altid stiller op for at fotografere til lokale arrangementer.”

En anerkendelse til Trinerne
Dommerkomiteen, der har valgt, hvem af de syv nominerede, der skulle have prisen lagde også vægt på, hvor godt et eksempel Trine Niebuhr er for andre: ” Med valget af Trine Niebuhr som Årets Boligsociale Ildsjæl vil dommerkomiteen ikke kun hylde Trine, men alle frivillige i boligområderne, som tager det lange men mindre synlige træk for at gøre boligområderne mere attraktive. Der ikke nogle plakater eller hjemmesider for deres arbejde, men de gør en kæmpe forskel lokalt og er uundværlige for deres nærområder.” Dommerkomiteen tænker prisen, som en hyldest til alle frivillige, der gør en forskel lokalt: ”Med denne pris vil vi gerne anerkende alle andre de ”Triner” ude i boligområder, som bruger de ressourcer, de har til at være der for andre.

Foto-Trine
Trine Niebuhr kendes af mange som ”Foto-Trine”, da hun ofte tager rundt i hele Aarhus og tager billeder af alt fra fodboldkampe til Natteravne. Fredensvang, Brabrand, Åbyhøj eller Tilst, der er stort set ikke det boligområde, hvor Trine ikke har været forbi for at tage billeder, som senere lægges ud på hendes hjemmeside til fri og gratis afbenyttelse for alle.

En vigtig ressource for lokalområdet
Det er Pernille Gotland Juul, som er boligsocial medarbejder i Elstedhøj i Lystrup, der har indstillet Trine Niebuhr til Årets Boligsociale Ildsjæl: ”Trine Niebuhr er både en fantastisk nabo og har en kæmpe betydning for rigtig mange mennesker. Hun er også en vigtig ressource for lokalområdet, hendes utrættelige frivillige engagement er inspiration for andre.” Pernille Gotland Juul er glad for, at Trine Niebuhr bliver anerkendt for sig store lokale engagement: ”Trine Niebuhr fortjener et klap på skulderen mere end nogen anden, den indsats hun gør er til glæde og gavn for mange hver eneste dag, og hun forventer aldrig noget til gengæld.”

Mobilisere andre beboere
Et andet eksempel på Trine Niebuhrs engagement var i forbindelse med, at en beboer i boligområdet var blevet meget syg af kræft. Trine Niebuhr kom flere gange om ugen forbi og hilste på, var sammen med hendes børn og havde aftensmad med. Den kræftsyge var dårligt gående og savnede at kunne sidde i sin have, der var groet helt til. Trine Niebuhr mobiliserede andre beboere i området til at lægge haven om og de brugte det meste af sommeren på at lægge fliser og få det hele på plads.

 

Syv ildsjæle nomineret til prisen

Det er ottende gang, at Det Boligsociale Fællessekretariat uddeler prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl. Prisen er på 3.000 kr., som er doneret af Arbejdernes Landsbank. Uddelingen af prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl sker for at gøre opmærksom på og hylde de mange ildsjæle, der er i byens udsatte boligområder. Den uddeles til en eller flere frivillige, der har gjort en afgørende forskel i deres boligområde gennem året. Det kendertegner alle de nominerede, at de går foran og er til inspiration for alle i boligområdet.

Derfor blev alle de følgende ildsjæle også nævnt og anerkendt på Det Boligsociale Fællessekretariats nytårskur:

Afaf Zeid og Israa Marouf fra Gellerup / Toveshøj
De to unge piger har mobiliseret mange frivillige unge og foreninger og dermed gjort et stort og ihærdigt arbejde for at gøre uddannelsesmessen i Globus 1 i efteråret til en succes.

Bydelshusudvalget i Tilst
Udvalget har arbejdet utrætteligt for at virkeliggøre planerne om et beboerhus i Tilst. Deres arbejde inkluderer både alt det praktiske, det visionære, men de står også igen og igen som frivillige til arrangementer i det nye Bydelshus.

Foreningen Leg og Lær i Frydenlund
Foreningen Leg og Lær har igennem 10 år på frivillig basis gjort en stor indsats med tre ugentlige lektiehjælpscafeer, konfliktløsning og familieinformation i Frydenlund.

Ilham Mohamed Khalif fra Gellerup / Toveshøj
Ilham bruger en stor del af sin energi og tid på at hjælpe kvinder og børn i lokalområdet, hvor hun konstant arbejder for at skabe bedre vilkår for beboerne.

Pernille Hansen fra Bispehaven
Pernille gør en stor forskel i mere end 20 beboeres liv, hun hjælper dem til at få en bedre hverdag og nye netværk. Hun kører bl.a. et motionshold og laver aktiviteter for ældre udsatte voksne med psykiske eller sociale problemer.

Rodwan Aden fra Viby Syd
Han stiller altid velvilligt op til arrangementer i boligområdet. Han er en rollemodel for de unge i området og stå bl.a. for ugentlige træninger i gadesport.

 

Årets Boligsociale Ildsjæl i medierne

Der er flere medier, der har dækket historien, om at Trine Niebuhr blev Årets Boligsociale Ildsjæl. Læs dem via disse links:

DR P4 Østjylland

Jyllands-Posten

Lokalavisen Aarhus

TV2 Østjylland

Århus Stifttidende