Herredsvang
I fællesskab styrker vi tryghed og trivsel
Den overordnede vision for det boligsociale arbejde i Herredsvang er; i fællesskab styrker vi tryghed og trivsel i Herredsvang. For at nå visionen er der tre begreber, der er centrale og kendetegnende for det boligsociale arbejde i Herredsvang. Inklusion, anerkendelse og samarbejde. Det er en forudsætning for aktiviteterne i helhedsplanen, at de tager afsæt i en anerkendende og inkluderende tilgang. Beboerne skal føle sig værdsat, kompetencerne skal have mulighed for at udfolde sig, så beboerne bliver motiveret til at indgå aktivt og ligeværdigt i fælleskabet. Denne tilgang er også fundamentet i alle samarbejdsrelationer. Udgangspunktet er, at vi kan meget alene og hver især, men vi kan meget mere i et ligeværdigt og positivt samarbejde, hvor aktører bidrager med de forskellige og unikke kompetencer, hver enkelt besidder. På denne måde bliver indsatserne og aktiviteterne endnu mere kvalificerede.
Visionen fortolkes i tre mål for Herredsvang, den boligsociale helhedsplan skal:
- Reducere kriminalitet
Kriminaliteten i Herredsvang er faldende, og helhedsplanen skal medvirke til en yderligere reduktion af kriminaliteten. Dette skal henføres til både den kriminalitet, som bliver begået i boligområdet og til den kriminalitet, der bliver begået af beboere i Herredsvang. - Styrke rummelige og tolerante fællesskaber
Alle i Herredsvang skal have en oplevelse af at føle sig inkluderet og værdsat. Det boligsociale arbejde vil skabe arenaer, hvor beboerne kan mødes om fælles interesser og aktiviteter på trods af og på tværs af forskellighederne. - Øge livsmuligheder for beboerne
Dette mål har fokus på at styrke borgernes kompetenceudvikling, reducere skolefravær, samt øge tilknytning til uddannelse og arbejdsmarkedet. Endelig er målet at fremme beboernes sundhedstilstand.
Læs helhedsplanen 2018–2022
Boligområdet Herredsvang i det vestlige Aarhus er opført fra midten af 1970erne til begyndelsen af 1980erne. Området tæller 1.634 boliger og ca. 3.800 beboere. Fire boligforeninger (AAB, Ringgården, AlmenBo Aarhus og Boligkontoret Århus) har lejemål i Herredsvang, og de har tradition for at have et tæt samarbejde, som blandt meget andet har ført til opførelsen af Kulturhus Herredsvang. Det er herfra, at det boligsociale arbejde i området er styret.
Herredsvang
Kæmpe indsats for coronatest i boligområder
Nyhed fra Fagbladet Boligen af Signe Schlichtkrull: Boligsociale medarbejdere i Aarhus hjælper mobile testcentre og får beboere til at teste for corona. Siden starten af august har de boligsociale medarbejdere i syv udsatte boligområder i Aarhus støttet op om Region…
Temamøde: Samarbejde med religiøse aktører
Kom til temamøde om samarbejde mellem boligsociale indsatser og religiøse aktører. I mange boligsociale indsatser er der en stigende interesse for at samarbejde med religiøse aktører. Det kan være den lokale kirke eller moske, hvor et samarbejde kan give mening i…
Kulturtilbud på vej til børn i boligområder
Det Boligsociale Fællessekretariat og Børnekulturhuset i Aarhus modtager 340.000 kroner fra Slots- og Kulturstyrelsen til kunst- og kulturprojekt for børn i udsatte boligområder. Bevillingen kommer fra Slots- og Kulturstyrelsens pulje ”Kulturbroen til børn og unge”…
Seks ildsjæle nomineret til Årets Boligsociale Ildsjæl 2018
Uddelingen af prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl sker for at gøre opmærksom på og hylde de mange ildsjæle, der er i byens udsatte boligområder. Den uddeles til en eller flere frivillige, der har gjort en afgørende forskel i deres boligområde gennem…