Herunder er samlet det materiale, der har været tilgængeligt om projektet på fs-aarhus.dk:
Det enkelte Mænds Mødested er åbent for alle voksne lokale mænd, der er interesseret i aktiviteter sammen med andre mænd. Det er non-profit og ikke-kommercielle mødesteder, der er tilgængelige for alle mænd og deres primære formål er at skabe et trygt og venligt miljø, hvor mænd kan være sammen om meningsfulde projekter i deres eget tempo sammen med andre mænd.
Mænds Mødesteder i Aarhus er en del af Netværk for Mænds Mødesteder og hviler på de vedtagne grundregler herfor.
I 2015–17 er der projektstøtte via midler fra Sundhedsministeriets Partnerskabspulje Sundere Liv for Alle i partnerskab med Forum for Mænds sundhed. Der er ansat en projektleder samt to projektmedarbejdere i projektperioden til etablering og forankring af mødestederne. Desuden vil der i perioden være fokus på erfaringsopsamling omkring mænd og sundhed. Projektledelsen varetages af Det Boligsociale Fællessekretariat.
Ideen til Mænds Mødesteder og grundreglerne er inspireret af Men’s Shed i Australien og Irland, hvor der fra 1996 og frem indtil nu er grundlagt over 1200 mødesteder. Se mere på mensshed.org og www.menssheds.ie. Erfaringer herfra viser bl.a., at mænd kan noget særligt, når de er sammen – herunder at bidrage til egen og hinandens sundhed og trivsel.
Erfaringerne fra Australien og Irland er, at Mens Shed:
- Ikke er en service for mænd, men aktiviteter organiseret af mænd
- Ikke er formelle oplæringsprogrammer, men at mændene kan få ny viden og færdigheder af hinanden
- Ikke er en sportsklub, men at der er muligheder for, at mændene organiserer sportsaktiviteter sammen
- Ikke er sundhedstilbud, men at der er muligheder for, at mændenes sundhed og trivsel øges
Oversat citat fra The Men’s Shed Movement 2015 – red. Barry Golding
Nyheder om Mænds mødesteder
Nyt inspirationshæfte: Mænds Mødesteder i boligområder
Det Boligsociale Fællessekretariat har netop udgivet inspirationshæftet: “Mænds Mødesteder i boligområder”. Hæftet er inspiration til, hvordan man opstarter og driver Mænds Mødesteder. Det bygger på erfaringer fra fire boligområder i Aarhus: Trige, Herredsvang,…
Sig farvel til Helle
Da Projekt Sundhedscafeerne udløber med årets udgang, betyder det, at Helle Dybdal Jensen efter godt 7 års ansættelse stopper i sin stilling i Det Boligsociale Fællessekretariat. Der vil derfor være mulighed for at sige farvel til Helle mandag den 18. december kl. 15…
Mandeaftner med fortællinger, fællesskab og mænd i fokus.
Mænds Mødesteder har to aftner i træk inviteret lokale mænd fra henholdsvis Aarhus V og Trige indenfor til oplæg af mænd med noget på hjertet. Mandeaftnen i Aarhus V blev holdt ved Buhlcykler.dk, hvor mændene sad blandt de flotte cykler og hørte oplæg af Andreas…
Rigtige mænd mødes
Presseudklip — Artikel fra Kvarteret: Michael, Knud og Bo er rigtige mænd! De er ikke med i en produktion fra Danmarks Radio. De tre mænd er her i virkeligheden. Og de er med til at skabe Mænds Mødesteder i Frydenlund. Læs artiklen.
Ny ansat til projekt Mænds Mødesteder
Velkommen til Thomas Det Boligsociale Fællessekretariat har ansat Thomas Waagø Holleufer fra 1. februar som projektmedarbejder i Mænds Mødesteder i Trige og Herredsvang. Thomas er 50 år og uddannet socialpædagog. Han kommer fra en stilling som klassepædagog i en…
Mødesteder for mænd spirer frem i almene boligområder i Aarhus
Et australsk koncept, hvor mænd mødes for at være aktive sammen og skabe netværk, har fundet vej til Aarhus. Her er Det Boligsociale Fællessekretariat gået sammen med boligforeninger om at skabe åbne mødesteder for mænd i fire boligområder. Læs artiklen i Boligen, som…