Viby Syd
Et levende og attraktivt område
Den boligsociale indsats i Viby Syd skal understøtte udviklingen af et levende og attraktivt boligområde. Indsatsen skal sammen med de øvrige initiativer i området bidrage til, at Viby Syd er attraktiv både for nuværende og potentielle nye beboere. Viby Syd skal være et boligområde, som beboerne er stolte af at bo i og som opfattes positivt af boligsøgende og andre udefrakommende. Det fordrer et boligområde med gode fysiske rammer, ro og tryghed men også et område, hvor der er liv og fællesskab. Derfor rummer visionen for den boligsociale indsats også en ambition om at understøtte udviklingen af et levende boligområde, hvor man kan udfolde og udvikle sig i fællesskab med sine naboer. Det skal være et boligområde, hvor man ikke blot bor men også lever.
De overordnede mål for den boligsociale helhedsplan i Viby Syd er, at indsatsen skal bidrage til at fremme såvel aktivt medborgerskab som beboernes livsmuligheder. Medborgerskab handler om, at beboerne deltager i såvel de fælles aktiviteter i området som i de demokratiske processer i forbindelse med beboerdemokratiet, foreningslivet, skolen mm. Livsmuligheder handler om, at den enkelte beboer har en sundhedstilstand og et overskud, der gør, at han/hun bliver i stand til at deltage i uddannelse, opdragelse af egne børn, arbejdsmarkedet mm. Hermed tager den boligsociale indsats sigte på både det individuelle plan og områdeniveauet. Det handler både om de enkelte beboeres trivsel, beboernes ageren i fællesskabet og boligområdets udvikling.
Læs mere i pjecen om den boligsociale helhedsplan.
Læs mere i den boligsociale helhedsplan for Viby Syd 2020 — 2023.
Viby Syd dækker over tre områder: Rosenhøj, Kjærslund og Søndervangen. Boligforeningerne Århus Omegn og Alboa har lejligheder i området. Tilsammen bliver det 1.661 boliger og godt 4.000 beboere. Den boligsociale helhedsplan bliver styret fra Nabohuset i Rosenhøj.
Viby Syd
Kæmpe indsats for coronatest i boligområder
Nyhed fra Fagbladet Boligen af Signe Schlichtkrull: Boligsociale medarbejdere i Aarhus hjælper mobile testcentre og får beboere til at teste for corona. Siden starten af august har de boligsociale medarbejdere i syv udsatte boligområder i Aarhus støttet op om Region…
Fem ildsjæle nomineret til Årets Boligsociale Ildsjæl 2019
Uddelingen af prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl sker for at gøre opmærksom på og hylde de mange ildsjæle, der er i byens udsatte boligområder. Den uddeles til en eller flere frivillige, der har gjort en afgørende forskel i deres boligområde gennem året. Det…
Bæredygtighedsprojekt fra Gellerup vinder iværksætterkonkurrence
Godsbanen summede af liv, da den første konkurrence i projektet Iværksætterunge blev afholdt. Konkurrencen var kulminationen på valgfaget Iværksætterunge, hvor 7.–9. klasses-elever fra seks forskellige skoler igennem året har arbejdet med iværksætteri. Til…
Skoleelever dyster om at løfte udsatte boligområder
Den 11. april afholdes den første konkurrence i projektet Iværksætterunge. Iværksætterunge har til formål at give elever i 7.–9. klasse iværksætterkompetencer og ‑erfaringer og at give dem et sted, hvor de kan omsætte teori til praksis. På den måde er eleverne med til…