Der var solskin, blå himmel og store smil da deltagerne i Iværksætterunge mødtes i de flotteste rammer i Byparken i Gellerup for at finde årets vinder og fejre de mange innovative elever, som har deltaget i projektet. Vinderne blev to elever fra Ellekærskolen.
Forløbet og afslutningen på Iværksætterunge blev i år noget anderledes end planlagt pga. corona. Elever fra fire skoler i Aarhus har været med i projektet i år og haft valgfaget ”Iværksætterunge”, men da coronavirus lukkede landet ned i marts, spændte det også ben for det planlagte forløb med en stor finale.
Det satte dog ikke en stopper for elevernes kreativitet og opfindsomhed, og da deltagerne fra de fire skoler mødtes til afslutningen den 11. juni, blev årets vinder kåret.
Det blev to piger fra Ellekærskolen, som har udviklet en oppustelig skraldespand, der kan bruges i parker og byrum i forbindelse med arrangementer. Præmien på 5.000 kr. sagde de seje piger straks, at de ville bruge på at videreudvikle og producere deres idé.
Projekt afsluttet, men det er kun starten
Iværksætterunge er et projekt, der har til formål at give elever i 7. – 9. klasse iværksætterkompetencer og ‑erfaringer og at give dem et sted, hvor de kan omsætte teori til praksis. På den måde er de med til at skabe en iværksætterkultur i udsatte boligområder i Aarhus. Fonden for Entreprenørskab og Det Boligsociale Fællessekretariat står bag projektet i samarbejde med Aarhus Kommune. Projektet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond.
Både dansk og international forskning viser, at entreprenørskabsundervisning øger elevers lyst til at blive iværksættere og de får større tiltro til deres egne kompetencer. Elever, som har deltaget i entreprenørskabsundervisning, vil have en øget sandsynlighed for at arbejde med innovation, at blive iværksættere og at blive ledere senere i livet.
Projektet er blevet fulgt tæt af forskere ved Fonden for Entreprenørskab og Det Boligsociale Fællessekretariat, og senere på året udkommer resultatet i en analyse. Målet er, at projektet skal kunne udbredes til andre områder i Danmark, og flere kommuner har allerede vist interesse.